Hvordan finne den perfekte hjemmejobben som funksjonshemmet

Takket være teknologi, har folk med funksjonshemminger nå muligheten til å fremme karrieren sin. Spesielle datamaskiner og programvare som blindeskrifttastaturer og skjermleserprogrammer, er tilgjengelige for å gi dem mulighetene andre har.

I tillegg gir den nylige økningen av nettbaserte jobber et bredt spekter av muligheter for funksjonshemmede til å jobbe og tjene penger.

Fjernarbeid har gitt de med funksjonshemninger en høyere sjanse til å bli ansatt i arbeidslivet etter pandemien. Her finner du noen tips til arbeidssøkere med nedsatt funksjonsevne.

A kitten...

Noen bransjer, som markedsføring, reklame, informasjonsteknologi, design, media og publisering, er mer fleksible for å gå over til fjernarbeid siden de fleste av arbeidskravene deres er avhengig av datamaskiner og programvare.

Ifølge en undersøkelse gjort ved OsloMet, viser det seg at hjemmekontor stadig blir mer populært, og har færre ulemper enn fordeler.

Dermed kan man si at fjernarbeid er langt fra borte etter Covid. Det betyr også at flere muligheter er tilgjengelige for funksjonshemmede til å jobbe hjemmefra.

Denne guiden kan hjelpe deg å finne den perfekte hjemmejobben for de med funksjonshemninger.

Fordeler ved å jobbe hjemmefra

Mange som jobber, enten de er funksjonshemmede eller ikke, ønsker ofte å jobbe eksternt. Ifølge en undersøkelse gjort av forskere ved OsloMet viser at kun 5 prosent sier nei til hjemmekontor, og hele 70 prosent ønsker å fortsette med hjemmekontor etter pandemien.

Men hvorfor foretrekker man hjemmekontor? Nedenfor er noen av årsakene:

  • Økt produktivitet

En rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet viser at ansatte opplever arbeidsro på hjemmekontoret, og spesielt dag-til-dag oppgaver og konsentrasjonskrevende arbeid fungerer godt, og de opplever økt produktivitet.

  • Bedre balanse mellom jobb og fritid

Det er ofte enklere å balansere jobb og fritid når man har familie og venner lett tilgjengelig. Det er imidlertid noen tips du bør følge for å oppnå en god balanse, les mer om dette her.

  • Eliminerer ulempene ved transport og pendling

Vanligvis anser arbeidere lang avstand mellom hjem og jobb som et problem, oftest på grunn av trafikk og transportkostnader. Med en hjemmekontorordning slipper de å reise.

Tilgjengelige nettjobber for de med funksjonshemninger

Det er ikke til å skyve under en stol at de med funksjonshemninger møter mange hindre i tradisjonelle arbeidsmiljø. Men, i nyere tid er det flere og flere arbeidsgivere, spesielt de som tilbyr arbeid på nett som beveger seg mot et mer mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø.

Sjekk ut disse hjemmejobbene for de med funksjonshemninger:

Innholdsforfatter

Da de fleste merker i dag har sine egne nettsteder og sider, trenger de skribenter som kan produsere artikler eller blogger for å reklamere for produkter og tjenester. Videre kan innholdsforfattere sikre at de skrevne artiklene har høy kvalitet for å sikre søkemotoroptimalisering for merkets nettsteder.

Oversetter

Å jobbe som oversetter er flott for de med funksjonshemninger, spesielt de som er flytende i forskjellige språk. Du kan ta forespørsler for oversetting og legge til undertekster på videoinnhold.

Du kan også jobbe som tolk gjennom videokonferanseplattformer slik som Zoom og Skype, og oversette samtaler mellom to eller flere personer.

Transkribent

Transkribering er en annen håndterlig jobb funksjonshemmede kan gjøre hjemmefra. Denne jobben krever at du har et øye for detaljer, god lytteevne og god grammatikk, slik at du kan transkribere lyd- eller videotale til tekstdokumenter.

Virtuell assistent

Slik navnet tilsier betyr det å være virtuell assistent at man gjør oppgaver for en enkeltperson eller et selskap. Oppgaver du får som virtuell assistent kan for eksempel være å organisere klientplaner, svare på henvendelser på e-post og andre plattformer, organisering av kalendere og å lage presentasjoner.

Nettlærer

Om du har god kunnskap om spesifikke fag eller språk og kan kommunisere godt med andre, kan det kanskje være lurt for deg å bli nettlærer. Gjennom videokonferanser kan du lære studenter spesifikke kunnskaper og ferdigheter..

Grafisk designer

Grafiske designere lager visuell design og layout for selskaper slik at de kan nå ut og tiltrekke potensielle kunder. Om du har talent innen grafisk design, enten fysisk eller digitalt, kan du prøve å jobbe som grafisk designer.

Kundeservicemedarbeider

Kundeservicemedarbeidere svarer på kundespørsmål, bestillinger og klager. Denne jobben krever vanligvis utmerkede kommunikasjonsevner og problemløsningsevner siden du må prate med kunder som har problemer med produkter og tjenester de har kjøpt.

Videoredigerer

Som videoredigerer kan det hende du er den som redigerer videoer av spesielle arrangementer, slik som bursdager, bryllup, jubileer og eksamensseremonier.

Foruten disse arrangementene, kan du samarbeide med markedsføringsteam for å legge ut videoannonser på tradisjonelle medieplattformer og sosiale medier.

Korrekturleser og redaktør

Om du er dyktig i grammatikk, og er vant til intrikat bruk av skriftspråk, kan du jobbe som korrekturleser og redaktør for skriftlige arbeider. De fleste korrekturlesere og redaktører anmelder bøker, essays, tekniske artikler, avhandlinger, blogginnhold og andre former for skrevet tekst som skal publiseres.

Chat-operatør

Dette er relativt mye enklere enn alternativene ovenfor. Som chat-operatør trenger du ikke avanserte ferdigheter innen skriving, redigering eller grafisk design. Om du kan skrive i en chatteboks, klarer du dette! Noen nettsider trenger chat-operatører for å svare på meldinger fra folk som besøker nettsiden og abonnenter. Det er her du kan hjelpe til. Finn ut mer om dette her.

Kvalifikasjoner og ferdigheter for å få en nettjobb

Gode ferdigheter på datamaskin og relevant programvare. Å jobbe med fjernarbeid betyr at du må bruke datamaskinen din i flere timer om dagen. Derfor bør du ha gode datamaskinferdigheter og vite hvordan du bruker programmene du trenger for å fullføre arbeidet ditt på en feilfri og effektiv måte. I noen fjernjobber, slik som chat-operatør, er den eneste “programvaren” du trenger et chatteverktøy for å kommunisere med kunder. Det er alt.

God skriftlig og muntlig kommunikasjon. For å fullføre arbeidsoppgaver på nett raskt, må du kommunisere med kunder og håndtere forespørsler. Derfor kreves det at du har utmerkede skriftlige og muntlige kommunikasjonsferdigheter om du ønsker å jobbe eksternt.

Hardtarbeidende og tålmodig. Å jobbe på nett er ikke alltid lett. Du må jobbe hardt, være tålmodig med kundene dine, og fullføre oppgavene dine i tide (slik man må uansett hvilket felt man jobber i)

Utmerkede tidsstyringsevner. Om du jobber eksternt får du definitivt mer kontroll på tiden din, men uten god tidsstyring kan oppgaver ofte bli overveldende, som kan resultere i dårlige resultater.

Hvordan finne den beste fjernjobben for deg

Om du har bestemt deg for at å jobbe hjemmefra er den beste arbeidsordningen for deg, kan du følge tipsene nedenfor om hvordan du kan finne den beste fjernjobben for deg:

  • Begynn å søke. Om du ser en ledig stilling i selskaper som tilbyr hjemmearbeid for de med funksjonshemninger, ikke vent med å søke. Pass på at du setter ferdighetene og jobberfaringen din i fokus.

  • Søk etter jobb på nett. De fleste nettbaserte stillinger ligger ute på nett for å få større rekkevidde. Det finnes sider for stillingsannonsering på nett hvor du kan finne hjemmejobber for de med funksjonshemninger, slik som CareerCast, Disability Network, Upwork, AbilityJobs og Indeed.

  • Lag en portefølje. Søkere med en nettportefølje har bedre sjanse til å få jobb siden arbeidsgivere kan se arbeidet sitt og hjelpe dem å avgjøre om du kan være en del av teamet.

  • Øk tilstedeværelsen på nett. Bortsett fra en nettportefølje kan du også gjøre deg kjent på sosiale mediesider. For eksempel, om du er grafisk designer kan du poste noe av arbeidet ditt på Instagram, TikTok eller Facebook for å nå potensielle kunder.

  • Bygg profesjonelle arbeidsforhold. Om du jobber eksternt som frilanser, kan dine nåværende og tidligere kunder fungere som et profesjonelt nettverk for å nå nye kunder. Derfor er det best å bygge et profesjonelt forhold til de du jobber med.

Muligheten til å jobbe på nett er grenseløs

Funksjonshemninger bør ikke hindre deg fra å tjene til livets opphold og nå drømmene dine. Takket være teknologi har de med funksjonshemninger nå store muligheter på nett.

Å jobbe hjemmefra er en fordel for funksjonshemmede, siden de slipper ulempen med pendling. Hjemmekontor resulterer også i bedre produktivitet og balanse mellom jobb og fritid, noe funksjonshemmede virkelig fortjener.

Hvis du er en person med funksjonshemming, kan du jobbe som innholdsforfatter, oversetter, transkribent, virtuell assistent, nettlærer, grafisk designer, kundeservicerepresentant, videoredigerer, korrekturleser, redaktør og det er endeløst med mulighet for fjernarbeid på nett.

Sist, men ikke minst, kan du jobbe som chat-operatør hos Chatwriters, selv som en med funksjonshemminger. Bli med i vårt voksende team nå.

Chatwriters: Hvor ferdighetene dine trengs

Om du ser etter en hjemmejobb for de med funksjonshemninger, er Chatwriters her for deg. Å jobbe som chat-operatør hos Chatwriters er en veldig simpel jobb. Med kun en datamaskin eller mobiltelefon, er alt du trenger å gjøre å svare på chat fra brukere og få betalt for hver melding du sender!

Hos Chatwriters kan du være venn med noen og snakke om alle tema de foretrekker. Du styrer også tiden din selv, da du kan jobbe så lite som 1 time eller 10 timer om dagen, alt ettersom hva du foretrekker.

Chatwriters diskriminerer ikke, men tilbyr i stedet like jobbmuligheter for alle. Om du kan snakke norsk og er minst 18 år gammel, kan du søke hos Chatwriters nå. Det er en avgjørelse du ikke vil angre på.

Bli chat operatør i dag, jobb hjemmefra!

Chatwriters.com gir deg sjansen til å tjene penger mens du jobber hjemmefra. Bli med i vårt verdensomspennende team av frilans chat-operatører i dag - vi betaler opptil 0,20 EURO per melding!

Registrer deg gjennom vår partner

Flag icon
Chatjobb

Vi kommer tilbake til deg innen 24 timer

Flere blogginnlegg

Den ultimate guiden til hjemmearbeid for nybegynnere

Legg ut på reisen mot å jobbe hjemmefra med vår detaljerte nybegynnerguide. Finn en godt betalt ekstern jobb du kan starte uten erfaring


Jobb online hjemmefra | Finn ekstern jobb - Chatwriters

Vil du oppnå frihet, fleksibilitet og balanse i karrieren? Å jobbe på nett hjemmefra kan være løsningen for deg! Les denne guiden for å komme i gang.


Jobb hjemmefra for studenter - De beste eksterne jobbene | Chatwriters

Ser du etter arbeid som passer inn i det travle studentlivet? Les denne artikkelen for å lære mer om å jobbe eksternt, med jobbene som passer best for studenter..


Beste hjemmejobber for introverter - 100% Eksternt | Chatwriters

Å jobbe hjemmefra kan være perfekt for introverter. Utforsk de beste hjemmejobbene for de som er introvert!


Jobb hjemmefra for de funksjonshemmede- Jobber for funksjonshemmede | Chatwriters

Oppdag de forskjellige jobbene funksjonshemmede kan gjøre hjemmefra, inkludert fjernjobber og andre innovative løsninger! La oss utforske.


Jobb hjemmefra for hørselshemmede eller døve | Chatwriters

Oppdag de mange jobbmulighetene for de med nedsatt hørsel med vår omfattende guide på hvordan man jobber hjemmefra. Lær hvordan du kan realisere drømmekarrieren!


Jobb hjemmefra uten jobberfaring | Chatwriters

Ser du etter måter å jobbe hjemmefra uten erfaring? Sjekk ut disse enkle tipsene for hvordan man kan finne den rette jobben og begynne å jobbe eksternt i dag!


Jobb hjemmefra uten utdannelse | Chatwriters

Ser du etter måter å jobbe hjemmefra uten behov for utdannelse? Sjekk ut disse enkle tipsene om hvordan du kan finne den rette jobben, og begynne å jobbe eksternt i dag!


Skrivejobb hjemmefra | Jobb med skriving hjemmefra | Chat Writers

Få verdifulle tips og få en jobb hvor du kan skrive hjemmefra, bli vellykket og få trivsel i hverdagen. Oppdag mulighetene ved å være chat-operatør i dag.


Eksterne jobber på deltid - Finn fleksibilitet hos Chatwriters

Ser du etter en deltidsjobb du kan gjøre hjemmefra? Chatwriters tilbyr fleksible muligheter for jobb innen kundeservice og support. Søk i dag og finn det som er perfekt for deg.


Jobb hjemmefra i utlandet | Utenlands eksterne jobber | Chatwriters

Synes du tanken på å jobbe hjemmefra i utlandet er fristende? Finn ut hvordan du får frihet til å styre din egen tid og hvor du befinner deg ved å lese dette blogginnlegget.


Chatjobb hjemmefra | Finn en chatjobb hjemmefra| Chatwriters

Oppdag fordelene og utfordringene med chatjobber du kan gjøre hjemmefra, hvordan du finner dem, og hva som kreves for å utmerke deg i denne eksterne jobbtrenden. Les mer.


Chat-operatør jobber hjemmefra | Livechat-operatør | Chatwriters

Oppdag hvordan du får drømmejobben som chat-operatør og kan jobbe hjemmefra. Guiden vår dekker alt fra kvalifikasjoner til jobbsøk. Start reisen nå!


Tjen penger på online chatjobb | Tjen penger med chat

Oppdag verdenen av betalte chatjobber og finn ut hvordan du kan tjene penger på nett ved å ha samtaler med andre. Lær om fordeler og ulemper, hvordan du finner legitime jobber og lykkes som en chatarbeider.


Jobb hjemmefra for kvinner | Ingen erfaring nødvendig | Chatwriters

Er du en hjemmeværende mor eller helt enkelt en kvinne som foretrekker å jobbe hjemmefra? Denne bloggposten handler nemlig om girl power i fjernarbeid.