Hvordan gjøre mest ut av å jobbe hjemmefra som student

Utdanning krever mye tid og ressurser for å fullføre. De fleste studenter opplever økonomiske problemer, spesielt når de tar en grad. I en undersøkelse gjort av SSB, svarte hele 9 av 10 deltidsstudenter og mer enn 6 av 10 heltidsstudenter at de jobbet høsten 2021. I følge undersøkelsen hadde de også høy arbeidsbelastning.

En god måte å balansere arbeid og skolegang på er å velge fjernarbeidsmuligheter i stedet for enn jobb hvor du må møte opp fysisk.

Studier viser også at det stadig blir mer populært med hjemmekontor etter COVID-19 pandemien. I følge analyser gjort av Indeed og Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) i 20 land, er fjernarbeid kommet for å bli, da det nesten tredoblet seg fra et gjennomsnitt på 2,5 % av stillingsannonser i september 2021. Dermed kan man utlede at flere hjemmejobber er tilgjengelige for studenter som arbeider.

Dessuten var det ifølge Global Workplace Analytics, anslagsvis 25-30 % av arbeidsstyrken som jobbet eksternt desember 2022!

A kitten...

Med kun en laptop / mobiltelefon og en internettforbindelse finnes det mange muligheter til å jobbe frilans hjemmefra på nett. Om du vil begi deg ut på dette eventyret, har vi laget en guide til hvordan du gjør mest mulig ut av å jobbe hjemmefra som student.

Grunner til hvorfor studenter tar nettjobber

De fleste studenter som jobber på nett, gjør det for å finansiere studieavgifter og levekostnader mens de fortsatt er på skolen. Forutenom økonomiske årsaker, her er noen av grunnene til at du bør ta jobber på nett:

Få verdifull jobberfaring. Etter endt utdanning ser de fleste arbeidsgivere etter de som har arbeidserfaring. Spesielt dersom nettjobben din er relatert til karrieren du ønsker å forfølge, kan det hjelpe deg å trene og få erfaringen som trengs i karrieren din på lang sikt.

Utvikle profesjonelle ferdigheter. Selv om klasserom gir den teoretiske kunnskapen du kan trenge i jobb, er de begrensede arenaer for å lære faglige ferdigheter, som lederskap, riktig tidsstyring, effektivt samarbeid og riktig verbal kommunikasjon. Men ved å jobbe mens du fortsatt studerer, kan du utvikle disse ferdighetene mens du jobber med lederen eller klientene dine.

Bygg et nettverk av profesjonelle arbeidsrelasjoner. Ved å eksponere deg selv for det profesjonelle miljøet kan du bygge et profesjonelt nettverk som kan hjelpe deg når du søker en karriere i fremtiden. Du kan enten opprette forbindelser med lagkamerater, ledere,

Tren opp ferdigheter du vil forbedre. Som student vil du kanskje forbedre ferdighetene dine, slik som muntlig og skriftlig kommunikasjon og design. En av de beste måtene å lære på, er å ha en jobb som er relatert til ferdighetene du vil forbedre. Slik får du muligheten til å presse deg selv.

Lær deg å håndtere penger. Med en nettjobb kan du tjene mens du fortsatt studerer. Nå kan du verdsette hvordan du kan bruke dine hardt opptjente penger og lære deg effektive metoder for håndtering av penger som garantert vil være nyttig i fremtiden.

Nettjobb for studenter

Etter å ha lest om grunner til hvorfor studenter tar nettjobber, har det kanskje overbevist deg til å ta utfordringen og tjene penger samtidig som du studerer. Som en veiledning, her er noen av mulighetene til å jobbe hjemmefra for studenter som du kan prøve deg på:

Skriving

Skrivejobber for studenter på nett er en av de mest ettertraktede mulighetene. Noen skrivejobber er ganske rett fram, slik som å skrive om dokumenter fra PDF-filer eller fysiske kopier til Word-dokumenter. Andre nettbaserte skrivejobber for studenter kan være punching av data, underteksting av video og lydfiler om hvordan man gjør mest mulig av å jobbe hjemmefra som student.

Skriving er også en nettbasert skrivejobb for studenter med anvendte ferdigheter i innholdsskaping. Studentskribenter kan lage blogger, tjenestesider, veiledningsartikler og annet innhold for å forbedre kundenes søkemotoroptimalisering.

Grafisk designer

For de som liker grafisk design, er dette også en nettjobb som er svært ettertraktet. Forskjellige merker trenger grafikk for å tiltrekke potensielle kunder. Grafiske designere er ansvarlige for å utvikle designlayouts og grafikk for rapporter, reklamer, brosjyrer og magasiner som kan informere, tiltrekke og engasjere forbrukere.

Virtuell assistent

Ved hjelp av datamaskiner kan studenter bli assistenter hjemmefra som tilbyr administrative tjenester, som å svare på kundehenvendelser, ta telefoner, planlegge avtaler og strukturere og organisere digitale filer.

Virituelle assistentjobber krever omfattende datakunnskaper og ferdigheter i forskjellige programmer for forretningsstyring og annen programvare.

Veiledning på nett

Om du utmerker deg som akademiker, kan du også være lærer på nett for barn, tenåringer eller til og med voksne. Gjennom nettbaserte videokonferanseplattformer som Zoom, MS Teams og Google Meet kan du møte dine egne elever og hjelpe dem å lære om for eksempel fag på skolen.

Engelskveiledning er en av de mest etterspurte veiledningstjenestene av ikke-engelsktalende over hele verden. Nettbaserte mattelærere er også høyt etterspurt, spesielt for grunnleggende og videregående nivå.

Videoredigering

Videoskaping fortsetter å være en effektiv form for markedsføring for forskjellige merker. Så om du kan mye om redigeringsprogramvarer, slik som Adobe Premiere og Final Cut, kan du jobbe som videoredigerer på deltid eller heltid.

Denne nettjobben krever kreativitet, nøyaktighet, fokus og tålmodighet. De fleste oppgaver innen videoredigering innebærer å skape og redigere klipp for sosiale mediesider slik som Youtube og Facebook, produsering av kommersielle annonser og redigering av videoer for spesielle arrangementer, slik som bryllup, bursdager og jubileer.

Social Media Manager

Millenials og de fra Gen Z har større forståelse av sosiale platformer, så det er mer effektivt for merker om de lar yngre generasjoner slik som studenter være ledere for sosiale medier..

Ledere for sosiale medier er ansvarlige for å kommunisere med potsensielle kunder og kundehenvendelser, analysere engasjement i sosiale medier og legge strategier og lage kampanjer. Denne jobben krever gode kommunkasjons- og kundeserviceferdigheter.

Bli en Chat Writer

Dette alternativt er relativt mye enklere sammenlignet med alternativene ovenfor. Ingen avanserte tekniske ferdigheter kreves for å jobbe som chat-operatør for datingsider! Noe som er enda bedre er at du kan få betalt for hver melding du sender, samtidig som at du jobber deltid eller heltid som du selv velger. Lær mer om denne muligheten her.

Fordeler ved å jobbe hjemmefra

Oftest foretrekker studenter å jobbe på deltid eller heltid hjemmefra over å møte opp på et kontor, og nedenfor er en liste over grunnene:

Fleksibel arbeidstid. I motsetning til de som jobber på heltid, trenger studenter å ha mer kontroll på tiden sin siden de jobber og studerer samtidig. Ordningen med hjemmejobb for studenter betyr fleksibel arbeidstid der de kan fordele tiden mellom nettjobb og studier slik det passer dem best.

Evnen til å balansere jobb og studier. I forhold til fleksible arbeidstider har studenter som tar nettjobber evnen til å balansere jobb og studier bedre enn de som jobber på kontor/i en bedrift.

Med en datamaskin eller mobiltelefon for jobb og studier, kan studenter enkelt flytte fokus mellom jobb og studier med kun noen få tastetrykk.

Ta jobb hvor som helst. Siden det er mange tilgjengelige jobber for studenter på nett, trenger de ikke pendle rundt fra sted til sted. De kan til og med ta jobber i forskjellige deler av verdenen og tjene valuta av høyere verdi.

Hvordan balansere mellom jobb og fritid for studenter

Det er ikke enkelt å balansere jobb og fritid, spesielt om arbeidet også er veldig tidskrevende. Noen gnager må du til og med ofre fritiden din og det sosiale livet ditt for å fullføre jobb- og studiekrav.

Så for å hjelpe deg, her er noen tips du kan følge for å oppnå en god balanse mellom jobb og fritid som student med jobb:

  1. Når du tar arbeidsoppdrag, ta en arbeidsmengde du klarer å håndtere.
  2. Ikke glem å ta pauser. Kanskje du kan ta minst én fridag hver uke for å slappe av eller drive med hobbyer.
  3. Planlegg en tidsplan for når du skal studere og når du skal jobbe, og hold deg til skjema.
  4. Husk å prioritere riktig og start med de vanskligste oppgavene.
  5. Husk å belønne deg selv av og til med pengene du har jobbet hardt for å tjene.
  6. Om du møter problemer, enten skole eller jobbrelatert, ikke nøl med å be om hjelp fra de du har rundt deg.
  7. Sett sunne grenser og planlegg tiden godt.

Tips for å finne pålitelige arbeidsgivere for hjemmearbeidende studenter

Med så mange muligheter nett for hjemmearbeidende studenter, er det kanskje vanskelig å skille legitime og pålitelige arbeidsgivere fra andre. Her har du noen tips du kan følge for å finne pålitelige arbeidsgivere på nett:

  1. Les jobbeskrivelser nøye og gjør research på selskapet.
  2. Gjør mest mulig ut av jobbsider, slik som LinkedIn, Upwork, Fiverr, Freelancers, og We Work Remotely – noen av de ledende sidene for deltids- eller heltidsjobbsøking.
  3. Dersom det er mulig, bør du finne selskapets sider og sosiale medier og lese anmeldelser og diskusjonstråder for å se nærmere på arbeidsetikk og legitimitet.
  4. Når du kommuniserer, se etter kjennetegn som kan si noe om selskapets profesjonalitet.'
  5. Tvil på arbeidsgivere som krever betaling for suspekte avgifter.
  6. Ikke nøl med å stole på instiktet ditt og avslå jobbtilbud som føles sketchy og illegitime.

Dra nytte og bli en hjemmearbeidende student

De fleste studenter sliter økonomisk. Utdannelse er aldri billig og levekostadene øker stadig. For å hjelpe til med å finansiere utdannelsen og få penger til å leve av, tar de fleste studenter jobber på nett.

Det finnes et bredt utvalg jobbmuligheter for studenter på nett, slik som skriving, grafisk design, virtuell assistent, nettveiledning, videoredigering og administrasjon av sosiale medier, slik tidligere diskutert i denne artikkelen.

Forutenom økonomiske årsaker, tar studenter også nettjobber for å få verdifull jobberfaring, utvikle personlige ferdigheter, bygge et profesjonelt nettverk, forbedre ferdigheter for personlig utvikling og lære pengehåndtering.

Om du vil benytte deg av fordelen av å ta nettjobber mens du enda er student, kan du også søke om å jobbe som chat-operatør:

Chatwriters: Vær Chat-operatør, selv når du studerer

Chatwriters er et selskap som ansetter chat-operatører som svarer på meldinger fra andre brukere om alle mulige tema som finnes. Om du er student og over 18, kan du jobbe som chat-operatør hos Chatwriters og få betalt for hver melding du sender!

Som chat-operatør har du ingen fast, eller minimal arbeidstid. Du kan bestemme deg for å jobbe deltid eller heltid. Og viktigst av alt, denne muligheten er åpen for alle. Alt du trenger er en laptop / mobiltelefon og en god internettforbindelse.

Så hva venter du på? Bli chat-operatør hos Chatwriters nå selv om du enda studerer.

Bli chat operatør i dag, jobb hjemmefra!

Chatwriters.com gir deg sjansen til å tjene penger mens du jobber hjemmefra. Bli med i vårt verdensomspennende team av frilans chat-operatører i dag - vi betaler opptil 0,20 EURO per melding!

Registrer deg gjennom vår partner

Flag icon
Chatjobb

Vi kommer tilbake til deg innen 24 timer

Flere blogginnlegg

Den ultimate guiden til hjemmearbeid for nybegynnere

Legg ut på reisen mot å jobbe hjemmefra med vår detaljerte nybegynnerguide. Finn en godt betalt ekstern jobb du kan starte uten erfaring


Jobb online hjemmefra | Finn ekstern jobb - Chatwriters

Vil du oppnå frihet, fleksibilitet og balanse i karrieren? Å jobbe på nett hjemmefra kan være løsningen for deg! Les denne guiden for å komme i gang.


Jobb hjemmefra for studenter - De beste eksterne jobbene | Chatwriters

Ser du etter arbeid som passer inn i det travle studentlivet? Les denne artikkelen for å lære mer om å jobbe eksternt, med jobbene som passer best for studenter..


Beste hjemmejobber for introverter - 100% Eksternt | Chatwriters

Å jobbe hjemmefra kan være perfekt for introverter. Utforsk de beste hjemmejobbene for de som er introvert!


Jobb hjemmefra for de funksjonshemmede- Jobber for funksjonshemmede | Chatwriters

Oppdag de forskjellige jobbene funksjonshemmede kan gjøre hjemmefra, inkludert fjernjobber og andre innovative løsninger! La oss utforske.


Jobb hjemmefra for hørselshemmede eller døve | Chatwriters

Oppdag de mange jobbmulighetene for de med nedsatt hørsel med vår omfattende guide på hvordan man jobber hjemmefra. Lær hvordan du kan realisere drømmekarrieren!


Jobb hjemmefra uten jobberfaring | Chatwriters

Ser du etter måter å jobbe hjemmefra uten erfaring? Sjekk ut disse enkle tipsene for hvordan man kan finne den rette jobben og begynne å jobbe eksternt i dag!


Jobb hjemmefra uten utdannelse | Chatwriters

Ser du etter måter å jobbe hjemmefra uten behov for utdannelse? Sjekk ut disse enkle tipsene om hvordan du kan finne den rette jobben, og begynne å jobbe eksternt i dag!


Skrivejobb hjemmefra | Jobb med skriving hjemmefra | Chat Writers

Få verdifulle tips og få en jobb hvor du kan skrive hjemmefra, bli vellykket og få trivsel i hverdagen. Oppdag mulighetene ved å være chat-operatør i dag.


Eksterne jobber på deltid - Finn fleksibilitet hos Chatwriters

Ser du etter en deltidsjobb du kan gjøre hjemmefra? Chatwriters tilbyr fleksible muligheter for jobb innen kundeservice og support. Søk i dag og finn det som er perfekt for deg.


Jobb hjemmefra i utlandet | Utenlands eksterne jobber | Chatwriters

Synes du tanken på å jobbe hjemmefra i utlandet er fristende? Finn ut hvordan du får frihet til å styre din egen tid og hvor du befinner deg ved å lese dette blogginnlegget.


Chatjobb hjemmefra | Finn en chatjobb hjemmefra| Chatwriters

Oppdag fordelene og utfordringene med chatjobber du kan gjøre hjemmefra, hvordan du finner dem, og hva som kreves for å utmerke deg i denne eksterne jobbtrenden. Les mer.


Chat-operatør jobber hjemmefra | Livechat-operatør | Chatwriters

Oppdag hvordan du får drømmejobben som chat-operatør og kan jobbe hjemmefra. Guiden vår dekker alt fra kvalifikasjoner til jobbsøk. Start reisen nå!


Tjen penger på online chatjobb | Tjen penger med chat

Oppdag verdenen av betalte chatjobber og finn ut hvordan du kan tjene penger på nett ved å ha samtaler med andre. Lær om fordeler og ulemper, hvordan du finner legitime jobber og lykkes som en chatarbeider.


Jobb hjemmefra for kvinner | Ingen erfaring nødvendig | Chatwriters

Er du en hjemmeværende mor eller helt enkelt en kvinne som foretrekker å jobbe hjemmefra? Denne bloggposten handler nemlig om girl power i fjernarbeid.